Mensagem de erro

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls em menu_set_active_trail() (linha 2405 de /home/vhosts/bordilsmoita.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Escola de Bordils

Entrevista a Miquel Pou

Un grup d’intracicle de 5è i 6è vam anar a gravar i entrevistar a un antic barquer a la vora del riu Ter, justament allà on desemboca el torrent de Bordils. Parlem d’en Miquel Pou, habitant de Bordils, que va començar a fer de barquer quan tenia 10 anys i havia d’anar a estudiar durant els vespres, ja que durant el dia havia de treballar.

Durant l’entrevista en Miquel ens va explicar moltes anècdotes de quan era barquer i a més, ens va parlar de tot allò relacionat amb la barca. La barca estava situada més amunt del camí marcat pel torrent, uns 60-70 metres. Habitualment, la barca la feien servir les dones que anaven a treballar a la fàbrica d’embotits de Cervià de Ter. La fàbrica es deia Can Baró i actualment encara està en funcionament. Però no només transportava persones, a 3 rals cada una, sinó que també transportava vedells a 2 pessetes, vaques a 4 pessetes i bicicletes a 1 pesseta.

Pel que fa a les anècdotes, també ens va explicar que pescava carpes, anguiles i bagres durant les estones que no hi anava ningú. Aquest fet feia que quasi cada dia mengés peix a casa.  També ens va comentar que a l’hivern passava molta fred i a l’estiu molta calor, per això podem deduir que la feina de barquer era feixuga. A l’hivern tenien una caseta i allà hi feien foc. La caseta estava situada a dalt d’un marge, a una feixa, que pertanyia al metge Ramon Bosch. A l’estiu es banyava al riu perquè tenia molta calor.

Finalment ens va explicar la primera persona de la seva família que va fer de barquer va ser el seu oncle, en Joan Pou. A continuació ho va ser el seu pare, en Jaume Pou, tot seguit ho va ser ell, després en Joan Martí i finalment en Camilo Floris.

En Miquel Pou va finalitzar la seva tasca com a barquer als 12 anys. Va fer de barquer a la vora de dos anys.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1206","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"320","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]