Entrevista a l'Àngel Caselles
Durant una sessió d’intracicle els alumnes de 5è i 6è que estem duent a terme el projecte El barquer, vam anar a entrevistar el senyor Àngel Caselles, veí de Cervià de Ter, que de jove utilitzava la barca que travessava el riu Ter.
Vam anar a gravar a Cervià de Ter perquè ens interessava veure el riu Ter des de l'altre costat. Per arribar fins al riu vam passar pel camí on abans passaven la gent que agafaven la barca.
L’Àngel ens va explicar moltes coses, ell pensa que normalment un riu separa pobles però que en aquest cas, gràcies a la barca, Bordils i Cervià de Ter estaven units.
Ens va explicar que el riu havia canviat molt, abans hi havia menys canyes a la vora, hi havia més visibilitat i era més bonic. L’aigua era més neta i el recorregut del riu era diferent. Al Sr. Àngel de bon matí li agradava anar-hi a pescar peixos com per exemple anguiles, carpes, peix gat i també veure les llúdrigues que hi habitaven.
També ens va comentar que la barca, a més de persones, transportava diferents animals com vedells, vaques xais... i tots els barquers eren de Bordils.
Durant l'entrevista ens ho vam passar bé escoltant anècdotes sobre el riu i la seva joventut.
Al riu s’hi van negar algunes persones i més d’un cop se’ls va escapar la barca riu avall i l’havien d’anar a buscar. La barca la solien agafar per anar a festes dels pobles propers com Celrà i Bordils. A vegades el barquer deixava la clau de la barca als joves quan anaven a les festes i l'endemà ell l'havia d’anar a buscar a l'altre costat nedant. També la utilitzaven quan hi havia partits de futbol contra els de Bordils i per anar a agafar el tren.
Finalment ens va explica que l'any 1940, hi va haver una riuada molt gran que va canviar el curs del riu i ara hi ha una part de terreny de Cervià de Ter a Bordils.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1228","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"320","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]